تغییر نام شهرها و اماکن تاریخی که صحبت آن به میان آمده و موضوع اصلی این مقاله است که می توان با مراجعه به كتب تاریخي و مدارك نام حقیقی آنها را پیدا کرد.
در اين ميان درست چند ماه بعد از کشته شدن شیخ خزعل نام امارت عربستان به ( استان خوزستان) تغییر یافت. امارت عربستان در آن زمان شامل خوزستان کنونی و بخش های وسیعی از استان های بوشهر، ایلام وکهکیلویه وبویر احمد بود.
این روند شامل سایر مناطق تحت سیطره امارت عربستان شد. نام شهرهایی چون؛ عبادان به (آبادان)، محمره به (خرمشهر)، معشور به (ماهشهر)، تمیمیه به (هندیحان)، خفاجیه به (سوسنگرد)، بسیتین به (بستان)، سوسه به (شوش دانیال)، ناصریه به (ناصری وبعدها به [اهواز])، غنوه به (گناوه)، رامز به (رامهرمز)، خلفیه به (خلف آباد وبعدها به [رامشیر])، فلاحیه به (شادگان)، العمیدیه به (امیدیه)، صالحیه به (صالح آباد و بعدهابه [اندیمشک])، رودخانه شط العرب به (اروند رود)، جزیره جسم به (جزیره قشم)، جزیره قیس به (جزیره کیش)، منطقه میسان به (دشت میشان وبعدها به [دشت آزادگان])، جزیره صلبوخ به (جزیره مینو وبعدها به [مینوشهر])، ابوشهر به (بوشهر)، حویزه به (هویزه وبعدها به [هوزگان]) و… از عربی به فارسی تغییر یافتند.
المحمره که زمانی قطب صنعتی و اقتصادی و سیاسی خاورمیانه بود توسط فرهنگستان فارسی نام تاریخی آن مورد بی مهری قرار گرفت و به خرمشهر تغییر نام داده شد در حالیکه از قدیم المحمره نام حقيقي آن است و حادثه تاریخی جنگ شیخ سلمان کعبی و شکست دادن متجاوزان پرتغالی و انگلیسی در نزدیکی این شهر رخ داد وتاریخ گواه نیرویی دریایی مقتدر شیخ سلمان است که ساكنان المحمره و عبادان و فلاحیه نام وی را هميشه در خاطر دارند و خواهند داشت شيخ سلمان کعبی كه يكي از شخصيت هاي بزرك تاريخي مي باشد متاسفانه هیچ اسمی از وی در تاریخ ایران به میان نمی آید. ( متاسفانه در مدارس و دانشكاه ها فقط و فقط تاريخ ملت فارس را تدريس مي دهند و يادي از بزركان ديكر ملت ها نمي كنند يا هم با انحراف تاريخ شخصيت آن ها را بد يا ظالم نشان مي دهند مراجعه شود به كتاب هاي تاريخي ايران در مورد حكومت مشعشعيان )
عبادان پایتخت صنعتی و قطب مهم اقتصادی خاورمیانه بواسطه بزرگترین پتروشیمی و پالایشگاه صنعتی شهرت عالم گیری دارد ولی متاسفانه اسم عربی آن نیز بواسطه رضا پهلوی و همراهیفرهنگستان فارسی به آبادان تغییر نامداده شد در حالی که شیخ سعدی شیرازی در دیوان اشعارش که به زبان عربی است از عبادان سخن به میان می آورد و توفیق زیاد شاعر فلسطینی هم دوره ملی شدن نفت ایران در زمان دکتر مصدق در قصیده ای بلند از عبادان و آمیخته شدن نام این شهر با بوی نفت و غلیان خون و قیام مردم سخن به میان می آورد.
فلاحیه نیز که اسم تاریخی منطقه بزرگدورق است پس از حکم شیخ سلمان کعبی شهرتی منطقه ای داشت و وجود ادبایی همچون ابن دسکیت الدورقی و فاضل السكراني و …. بر شهرت و زيبايي اين شهر پر نخل افزوده مي شود اما باز هم به دليل نابودي فرهنك و كينه نسبت به عرب ها به شادگان تغییر نام داده شد.
بندر و شهر خور موسی نیز که از اماکن اقتصادی و بندرگاهی مهم جنوبهستند به بندر شاپور و سپس بندر امام و شهر سر بندر تغییر نام دادند. معشور بواسطه گرمای زیادش بدین نام معروف است اما به ماه شهر تغییر نام داد. شهر خفاجیه نیز که اسمش بخاطر طایفه خفاجه بدین نام معروف شده است به سوسنگرد، و شهر البستین نیز که مصغر عربی بستان استبه بستان تغییر نام داده شدند . و میسان که اسم تاریخی دشت آزادگان است . به آن اسم تغییر یافت . اسم شهر حویزه به هویزه كه حکومت عربي مشعشعیان در این شهر شکل گرفت تغيير داده شد لازم به ذکر است در تاریخ ایرانیان نقل کردند که شهرنشینان این شهر کاملا فارسی زبان می باشند اگر دقت میکردید فقط در تاریخ ایرانیان چنین چیزی وجود دارد . جالب است مگه نه !
شوش ، این شهر پایتخت قدیمی ترین تمدن جهان یعنی عیلام سامی است و بهمراه اهواز از شهرهای چند دینی مي باشد صابئه و یهودی ها و مسلمانان که همگی عرب هستند زندگی می کنند واز قدیم در کنار هم بوده اند. شط العرب که ازقدیم بدان نام تاریخی و به معنی رودخانه عربی است و در قرارداد 1975 الجزایر نیز با همین نام ذکر شده به اروند رود فارسیزه کردن شامل آنها شد و به فارسی تبدیل شدند.
متاسفانه بسیاری از هموطنان ما بر این عقیده اند که استفاده از اسمهای عربی در خوزستان به معنای تجزیه طلبی است در حالیکه هدف فقط و فقط نابودی ریشه فرهنگ عربی و عرب ها در این سرزمین می باشد.
 


صدای آمریکا : در تابستان سال ۲۰۰۸ ماموران امنیتی به خانه صالح حمید ریختند. او در تعطیلات میان ترم دانشگاهی به دیدار خانواده در ایران رفته بود.
او می گوید ماموران لباس شخصی او را گرفتند و چشم بند زدند، با یک میله آهنی کتکش زدند؛ به طوری که استخوان هایش شکست، گوش چپ و چشم راستش آسیب دید.

حمید می گوید مقامات با استناد به ارتباط های تلفنی او، حمید را به تبلیغ علیه نظام و ارتباط با گروه های اپوزیسیون خارج از کشور متهم کردند. حمید که حالا ۳۰ ساله و فعال حقوق بشر در سوئد است می گوید تاریخ مکالمات را می دانستند:‌«مکالمات را ضبط کرده بودند و حتی متن پیاده شده مکالمات را نشانم دادند.»

خبرگزاری رویترز می گوید حمید تنها نبود. مرکز اسناد حقوق بشر ایران و دیگر گروه های فعال می گویند اسنادی دارند که نشان می دهد حاکمیت ایران با استفاده از سیستم مخابراتی کشور ارتباطات تلفنی و فعالیت های آنلاین افراد را رصد کرده و بعد به آنان حمله کرده اند.

خبرگزاری رویترز در تحقیق خود از تمایل شماری از شرکت های خارجی به کمک به حاکمیت ایران و همچنین اشتیاق ایران به کسب اطلاعات بیشتر در مورد شهروندانش، پرده برداشته است.

این خبرگزاری می نویسد اسنادی را مشاهده کرده که نشان می دهد یکی از شرکای کمپانی چینی «هواوی تکنولوژی» پیشنهاد فروش «ابزار قانونی اختلال» را به «مبین نت‌»، شرکت عمده ارائه دهنده اینترنت باند پهن در ایران، داده است. این پیشنهاد درست در زمانی داده شده که مبین نت برای شروع کار در سال ۲۰۱۰ آماده می شد.

در پیشنهاد هواوی تکنولوژی از جمله گفته می شود این سیستم «ابزار شنود سازمان های اطلاعاتی را همزمان با وقوع مکالمات میان کاربران پشتیبانی می کند.»

هواوی همچنین در بخش بازاریابی به طرف ایرانی گفته است این ابزار یک «ابزار پیچیده بازرسی» و تکنولوژی قدرتمندی است که می تواند در شبکه اینترنت بچرخد و اطلاعات را بخواند و تحلیل کند. «آی اس پی» ها یا اراده دهندگان اینترنت با استفاده از این سیستم در مقابل حملات سایبری مقاومت می کنند و راهبری شبکه را ارتقا می دهند؛ این ابزار در عین حال برای مسدود کردن وبسایت ها، تعقیب کاربران و بازسازی ایمیل های آنان مورد استفاده قرار می گیرد.

هواوی می گوید هرگز سیستم مذکور را به مبین نت و یا هیچ شرکت دیگری در ایران نفروخته است. اما یک شخص آگاه به مسئله می گوید مبین نت پیش از آغاز به کار در سال ۲۰۱۰، سیستم بازرسی و نظارت را خریده است. این فرد نمی داند که مبین نت چگونه آن را بدست آورده و چگونه از آن استفاده می کند.

یک سخنگوی هواوی به رویترز گفته است:‌ «تایید یا تکذیب این که کدام شرکت چه سیستمی دارد بر عهده ما نیست.» او بعدا گفت:‌ «مبین نت چنین سیستمی در اختیار ندارد.» یکی از مسئولان مبین نت از پاسخگویی به هر پرسشی در این زمینه خودداری کرد و در عین حال به رویترز گفت:‌«مثل این که جواب را می دانید. پس چرا تایید می خواهید؟»

آسانی نسبی ایران برای بدست آوردن تکنولوژی نظارت مخابراتی، نشان دهنده ماهیت «موش و گربه» کمپین آمریکا و اروپا در توقف برنامه های اتمی ایران از طریق تحریم است. تا پیش از امسال اروپا و واشنگتن در مورد فروش ابزار نظارتی به ایران کاری نداشتند و تنها صنعت نفت و بانک را هدف قرار داده بودند. اما حتی حالا نیز ممنوعیت فروش چنین ابزار و فناوری جهانی نیست و مثلا کشور چین را دربرنمی گیرد.

در ماه مارس، اسفند ماه گذشته خبرگزاری رویترز گفت که شرکت «زد تی ای» چین اخیرا به شرکت مخابرات ایران یک سیستم نظارت فروخته که امکان رصد ارتباطات تلفنی ثابت، موبایل و ارتباطات اینترنتی را فراهم می کند.»

زد تی ای، بعدا از قصد خود برای کاهش تجارت با ایران خبر داد، هواوی نیز یک سال پیش ادعای مشابهی را مطرح کرد.

حل «مشکل جوانان»

اسنادی که رویترز به آنها دسترسی یافته اظهارات سابق شرکت هواوی مبنی بر عدم فروش تجهیزات فلیترینگ و نظارتی را نقض می کند. در بیانیه ای که هنوز بر وبسایت این شرکت است گفته می شود:‌«ما هرگز در ارائه خدمات مرتبط با تجهیزات نظارت یا فیلترینگ در هیچ جای جهان مداخله ای نداشتیم.»

اما اسنادی که توضیحات هواوی به مبین نت را نشان می دهد حاکی از اصرار آنان به ارائه توانایی های فیلترینگ و رصد است که در اختیار سازمان های امنیتی قرار می دهد.

سند پیشنهادی که در اختیار مبین نت قرار گرفته توسط شرکت بازرگان بین المللی چین به نام CMEC تهیه شده و سپس این شرکت، هواوی را به عنوان شریک تجاری انتخاب کرده است. این سند از جمله می گوید:‌«تا آنجا که ما می دانیم، مداخله قانونی برای اپراتورهای ایرانی اجباری و حساس است.» در ادامه توضیحات نیز جدولی است که نشان می دهد این سیستم چطور اطلاعات را کپی کرده و آن ها را برای چندین مرکز «نظارتی» ارسال می کند. این سند همچنین می گوید که بیش از نیم درصد کاربران را می توان هدف قرار داد و آن افراد متوجه نخواهند بود که مکالماتشان تحت نظر است.

CMEC بخشی از یک مجموعه مهندسی است که یک واحد آن سالهاست به دلیل کمک به ایران و عراق در بدست آوردن سلاح های کشتار جمعی از سوی آمریکا تحریم شده است. هواوی می گوید دیگر شریک تجاری آن نیست.

هرچند هواوی می گوید کارش به فیلترینگ ربط ندارد بازاریابی محرمانه آن با مبین نت بارها بر فیلترینگ تاکید کرده است. این بسته بازاریابی در عین حال موارد موفق قبلی در بریتانیا، روسیه، کلمبیا، و چین را مثال زده که به گفته این سند، اوپراتورهای مخابراتی آنها از سیستم این شرکت برای فیلتر کردن وبسایت ها استفاده می کنند.

مثلا چین برای دسترسی جوانان چینی به وبسایت های سالم و کنترل ترافیک آنلاین از این سیستم استفاده کرده است و همچنین طی مسابقات المپیک پکن در سال ۲۰۰۸ از این سیستم برای مسدود کردن خدمات غیرقانونی تلفن اینترنتی، فیلتر کردن وبسایت ها و همچنین «تحلیل رفتاری کاربران» بهره جسته است.

ذخیره پیام های کوتاه

پیشنهاد بازاریابی ارائه شده به مبین نت برای خرید سیستم رصد قانونی، می گوید که این محصول شامل تکنولوژی شرکت آلمانی اوتیماکو است. اما اوتیماکو می گوید هواوی یکی از فروشندگان جهانی اوست؛ اما نه مبین نت و نه هواوی به نمایندگی از مبین نت مجوز محصولات اوتیماکو را نخریده اند.

این سند همچنین از تجربه موفق محصولات نظارتی در یک «شرکت مخابراتی دیگر» ایرانی یاد می کند ولی اسم آن شرکت را نمی آورد. اما مالت پولمان، مدیر اجرایی اوتیماکو تایید کرد که در سال ۲۰۰۶ نوکیای آلمان نرم افزار ام تی ان را برای ایرانسل خریداری کرد. ایرانسل قرارداد عمده ای با هواوی دارد. آقای پولمان گفت این محصول سالهاست که متوقف شده و اوتیماکو معتقد است که دیگر استفاده نمی شود.

۴۹ درصد از سهام مالکیت ایرانسل متعلق به گروه ام تی ان آفریقای جنوبی است که حاضر به توضیح درباره محصول اوتیماکو نشد.

ایران مانند بسیاری دیگر از کشورها، همچون ایالات متحده آمریکا، خواستار آن است که اپراتورهای تلفن اختیارات قانونی برای دسترسی به ارتباطات افراد داشته باشند. اما کسانی که با تلکام های ایرانی کار کرده اند می گویند مقامات گاهی از اختیاراتشان سوءاستفاده می کنند و افراد خاصی را بدون پیش آگاهی و با توضیحات ناکافی هدف قرار می دهند.

مجوز ام تی ان ایرانسل حاکی است که سازمان امنیتی ایران می تواند مکالمات افراد را نظارت و ضبط کند. دست کم یک درصد از کاربران خدمات مخابراتی می توانند هدف قرار بگیرند و مقامات خواستار دانستن موقعیت مکانی و همچنین ریز اطلاعات مربوط به قبض پرداخت این کاربران شده اند.

به گفته یک فرد آگاه، مقامات ایرانی ایرانسل را وادار به همکاری بیشتر و نظارت بیشتر کردند. از جمله خواستند تا تمامی پیامک های تلفنی افراد برای سی روز زخیره شود و در اختیار ۳۶ مرکز نظارتی قرار گیرد.

گزارش مفصل خبرگزاری رویترز در ادامه به شرکت بریتانیایی «کریتیویتی سافتور» اشاره می کند که در اوت ۲۰۰۹ اعلام کرد برنده قراردادی برای ارائه فناوری به ام تی ان شده که آن را قادر می کند به مشتریان ایرانی اش نرخ بهتری بدهد. این شرکت آن زمان گفت:‌ «کریتیویتی سافتور با هواوی چین مشارکت کرده تا سطح اول و دوم حمایت از اوپراتور را ارائه دهد.» شرکت بریتانیایی به پرسش های رویترز جواب نداد اما در بیانیه سال گذشته اش گفت «فروش هایش قانونی و تصور هرگونه ارتباط میان خدمات ام تی ان-ایرانسل و سواستفاده حقوق بشری اشتباه است.»

حمید، فعال حقوق بشری که ماموران امنیتی جمهوری اسلامی در سال ۲۰۰۸ به او گفتند مکالمات تلفنی اش را شنود کرده اند می گوید از موبایل ایرانسل استفاده می کرد.

او که آن زمان دانشجوی یک دانشگاه سوریه بود در مصاحبه با رویترز گفت برای دیدار خانواده اش به اهواز برگشت. بخش بزرگی از ساکنان استان خوزستان عرب های ایرانی هستند که از سوی دولت مرکزی در تهران مورد تبعیض و گرفتاری های اقتصادی عمیقی قرار دارند.

حمید که حالا ۳۰ ساله است می گوید با قرار وثیقه از زندان آزاد شد و کشور را ترک کرد. اما بعد در عراق بازداشت و برای سه سال زندانی شد و سرانجام سوئد به او پناهندگی داد.

او گفت هرگز فکرش را هم نمیکرد که مقامات مکالمات او را شنود کنند. او می گوید تلفن ایرانسل را حتی به نام خودش نگرفته بود.

ام تی ان در این باره اظهار نظر نکرد. نماینده ایران در سازمان ملل متحد اظهارات حمید را «بی اساس»‌خواند و گفت قانون اساسی ایران از حقوق شهروندان عرب ایرانی و دیگر اقوام حمایت می کند. او همچنین گفت:‌«قانون اساسی ایران هر گونه شکنجه و جاسوسی را ممنوع می کند.»

http://www.reuters.com/article/2012/12/05/us-huawei-iran-idUSBRE8B409820121205
 
عبد الرضا أمير خنافره فرزند يونس متولد ١٣٦٦ مجرد وي شاعر معروف شهر فلاحيه است. كه در همايشها و سمينار هاي شعر فعاليتهاي فراواني داشت. وي به اتهام محاربه و إفساد في الأرض به إعدام با طناب چوبه دار محكوم شد. ايشان همراه ٦ نفر از جوانان عرب اهل فلاحية ( شادگان) در دادگاه انقلاب أحواز شعبه اول محكوم به اعدام شده بود.عبدالرضا أمير خنافره همراه دوستانش در تابستان ٢٠٠٩ دستگير و حكم صادره در حق اين افراد درمورخه ٤/٠٩/٢٠١٢ مي باشد.
از ديگر هم پرونده وي :غازي عباسي فرزند احمد متولد ١٣٦١ مجرد أيشان شاعر معروف منطقه كه در أكثر مراسم فرهنگي فعاليت چشمگيري داشت. وي به اتهام محاربه و إفساد في الأرض به إعدام محكوم شد. مكان دستگيري معشور-عبد الأمير مجدمي فرزند هوشنگ متولد ١٣٥٩ متأهل ، به اتهام محاربه و إفساد في الأرض محكوم به إعدام شده است-شهاب عباسي فرزند احمد متولد ١٣٦٥ مجرد به اتهام محاربه و فساد في الأرض به إعدام محكوم شده است . شهاب هنگام مراجعه جهت دريافت كارت پايان خدمت در تهران دستگير مي شود-هادي البوخنفر نژاد فرزند عبد الخضر متولد ١٣٦٠ متأهل و فاقد سابقه كيفري به اتهام فساد في الأرض به ٣ سال حبس و تبعيد در زندان شهرستان اردبيل محكوم شده است-جاسم مقدم پيام فرزند سعيد متولد ١٣٦٤ مجرد به اتهام محاربه به سه سال حبس و تبعيد در زندان شهرستان اردبيل محكوم شده است- سامي جدماوى نژاد فرزند متولد ١٣٦٠ به اتهام محاربه و فساد في الارض به سه سال حبس و تبعيد در زندان شهرستان اردبيل محكوم شده است.

فعالان حقوق بشري گزارش داده اند كه اين
أفراد براي مدت طولاني در بازداشتگاه وزارت اطلاعات تحت شكنجه فيزيكي و روحي قرار گرفته اند بطوري كه براي أخذ اعترافات كذب،والدين بعضي از انها بمدت ٦ ماه در بازداشتگاه اطلاعات محبوس بوده اند.
پرونده اين عده در شعبه تجديد نظر مي باشد و بر نگراني خانواده هاي انها روز به روز أفزوده مي شود. انها از تمام نهادها و سازمانهاي حقوق بشري بين المللي و ايراني در خواست كمك براي إيجاد فشار جهت لغو حكم صادره هستند.
 


هانی شریفی(29 ساله) شامگاه سه شنبه 4 دسامبر 2012 در منزل مسکونی خود واقع در کوی العزیزیه شهر احواز بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد. هانی شریفی پیش از بازداشت در چندین مرحله با تماس های تهدید آمیز نیروهای امنیتی موجه شده بود.

فعالان حقوق بشری از احواز گزارش داده اند؛ نیروهای امنیتی در تماس با هانی شریفی از او خواسته بودند که برادرش یوسف شریفی را که به دلیل فعالیت های حقوق بشری وفرهنگی تحت تعقیب قرار گرفته وبه کشور هلند پناهنده شده را متقاعد سازد تا به احواز باز گردد.

یوسف شریفی در گفتگو با فعالان حقوق بشری و رسانه های احوازي خارج از کشور اعلام کرد که او تحت هیچ شرایطی به کشور بر نمی گردد وبه فعالیت های خود در خارج ادامه خواهد داد.

پیش از این نیز نیروهای امنیتی در جریان تشییع جنازه ستار الاحوازی شاعر ملی عرب تعداد زیادی از شهروندان وفعالان فرهنگی را دستگیر کرده بودند.

صاحب منبوهي، حسن صیاحی ،جلیل صیاحی ، نبی صیاحی ،امین ناصری، عبدالحسن عبیاوی، احمد حزباوی، رضا حزباوی، عبدالعال دورقی، محمد صیاحی، کمال مقدم، سعود صیاحی، جاسم مزرعه، لطیف طرفی، هانی سواعدی، حسن مطیری، حاتم هلالات، مسلم شجیرات، کاظم باوی، جواد نیسی، کاظم زنبوری،علی چبیشات، حسن چبیشات، صلاح الدین چبیشات، سید یاسین موسوی، حبیب سیلاوه، سلمان چایان، محمد چایان، کریم چایان و عاشور شمکلی از جمله دستگیر شدگان هفته های اخیر هستند که تا به حال از سرنوشت آنان خبری در دست نیست.

خانواده های بازداشت شدگان در مراجعه به دفاتر ستاد خبری اطلاعات محل سکونت خود در شهرهای احواز و شوش با توهین وتهدید مواجه شده وهیچ پاسخی در مورد سرنوشت فرزندانشان دریافت نکردند.

 
در پي تحميل '' غلامعلي بلند نظر'' بخشدار شهر سردشت آذربايجان بعنوان معاونت عمراني فرمانداري ويژه دزفول توسط سيد جعفر حجازي استاندار رژيم ، عده اي از مردم با ورود به داخل فرمانداري و بستن درب أصلي اعتراض خود را أعلام كرده اند.

فرماندار دزفول همكنون عبدالرضا إحساني نيا هستند و حجازي خواستار انتصاب معاونت براي وي بوده است. معترضين خواستار أبطال حكم اين معاون و همچنين از احمدي نژاد خواسته اند از حضور سيد جعفر حجازي در استانداري تجديد نظر كند.

سؤال اين است كه اين معترضين اگر عرب بودند اتهاماتي مثل دست نشانده أجنبي إسرائيل و امريكا، جاسوس، بعثي و وهابي همراه با موجي از دستگيري ،نصيب انها مي شد.